Food Industry Support platforma dla polskich producentów i przetwórców żywności oraz ich dostawców

Branża mięsna – Food Industry Support

8 czerwca 2021 Wrocław

Specjalistyczne, zamknięte spotkanie dedykowane dla menedżerów polskiego sektora przetwórstwa mięsnego w szczególności producentów wyrobów z mięsa.

Kluczowym założeniem spotkania jest prezentacja:
– trendów w produkcji żywności,
– systemów wspierających producentów,
– technologii umożliwiających budowanie przewagi konkurencyjnej przedsiębiorstwa,
– sposobów na minimalizowanie kosztów procesów produkcyjnych,
oraz wsparcie producentów w zakresie lepszego zrozumienia, wyboru, analizy opłacalności oraz wdrożenia nowoczesnych narzędzi oraz usług.
8 czerwca 2021 : Dzień - 01
08:30 - 09:00

Rejestracja uczestników / poranna kawa

09:00 - 09:10

Oficjalne otwarcie spotkania

  • Maciej Ratajczak – Food Industry Support  

09:10 - 09:30

Nowe kierunki w produkcji żywności oraz programy wspierające producentów

  • Prof. Tadeusz Trziszka  

09:30 - 09:50

Strategiczny program naukowo-technologiczny żywności funkcjonalnej NutriStrateg

  • Prof. Mirosław Miller  

09:50 - 10:10

Analiza czynników ekonomicznych na rynku żywca i mięsa

  • prof. Anna Olszańska  

Trendy w produkcji żywca w Polsce, u głównych producentów żywca w UE i średnio w UE. / Zmiany cen na tych rynkach. / Zmiany regionalne w produkcji żywca. / Wahania cykliczne i sezonowe w produkcji i cenach skupu żywca. / Wpływ pandemii i ASF na rynek. / Wahania cen zbytu półtusz i ich korelacji z cenami skupu żywca.

10:10 - 10:30

Czy branża mięsna jest gotowa na rewolucję materiałową w technologii opakowań

  • prof. Artur Bartkowiak  

10:30 - 11:00

Przerwa kawowa

11:00 - 11:30

Jak roboty wspierają produkcję wyrobów mięsnych - case study JBB Bałdyga

  • Mateusz Amroziński – FANUC Polska  

11:30 - 11:50

Rozwiązania zwiększające niezawodność linii produkcyjnych w przemyśle spożywczym

  • Dawid Smolarek – RAControls  

11:50 - 12:10

Planowanie i optymalizacja w zakładach mięsnych - produkcja, logistyka, automatyka

  • Arkadiusz Krzywiński – CSB-System Polska  

12:10 - 12:30

Druk 3D - optymalizacja produkcji, szybszy serwis urządzeń, pomoc marketingowa. Oszczędność czasu, kosztów i zmniejszenie ryzyka przestojów na zakładach mięsnych

  • Tomasz Garniec – OMNI3D  

12:30 - 13:30

Przerwa obiadowa

13:30 - 13:50

Wyzwania związane z myciem skomplikowanych wielopoziomowych linii produkcyjnych. Bezpieczeństwo i higiena w zakładach spożywczych

  • Zbigniew Florczuk – Climbex  

13:50 - 14:10

Elastyczna produkcja bez przezbrojeń dzięki nowoczesnemu podejściu do systemów transportowych

  • Piotr Olech – Beckhoff Automation  

14:10 - 14:30

Jak procesy kriogeniczne mogą zwiększyć konkurencyjność firmy z branży mięsnej? Wykorzystanie gazów i aplikacji Air Liquide do zachowania jakości i świeżości produktów!

  • Adam Ziernik – Air Liquide  

14:30 - 14:50

Wizyjne systemy kontrolne zapewniające jakość wyrobów i opakowań

  • Paweł Szczuka – SICK  

14:50 - 15:10

Zrobotyzowane maszyny pakujące w branży mięsnej

  • Artur Wojewoda – Yaskawa Polska  

15:10 - 15:30

Podsumowanie / Sesja Q&A

  • Maciej Ratajczak – Food Industry Support   Prof. Tadeusz Trziszka   prof. Anna Olszańska  

Warunki udziału

Spotkanie dedykowane wyłącznie dla menedżerów obszarów produkcyjnych w firmach branży przetwórstwa mięsnego. Organizator zastrzega sobie prawo do weryfikacji zgłoszeń.

Koszt uczestnictwa 290 zł netto
Obejmuje: udział w spotkaniu FIS branża mięsna, przerwy kawowe, lunch, materiały informacyjne.

Zgłoszenie udziału w spotkaniu

Partnerzy merytoryczni

Partnerzy technologiczni