Honey Innovations Sp. z o.o. jest startup’em założonym w 2020 r. przez pracowników naukowych SGGW w celu komercjalizacji badań na temat suszenia miodu.
Miód w proszku jest alternatywną formą tego wyjątkowego produktu. Stwarza wiele nowych możliwości zastosowania, zarówno w przemyśle, jak i w warunkach domowych. Może być przeznaczony do bezpośredniej konsumpcji, stosowany jako dodatek do wielu produktów spożywczych. Na przykład słodyczy, jogurtów, napojów instant, koncentratów, przypraw, sosów, powłok jadalnych, jak również do suplementów diety. Ma zastosowanie w produktach dla zwierząt (karmy, odżywki).
Proponowana przez startup technologia pozwala na otrzymanie miodu w proszku o wysokiej zawartości miodu. Dodatkowo z dodatkiem nowych rodzajów nośników o właściwościach prozdrowotnych. Istnieje również możliwość stworzenia miodu w proszku szytego na miarę, dostosowanego do konkretnych wymagań klienta.
Startup znajduje się w fazie inkubacji modelu biznesowego, w ramach której zbiera dane na temat zastosowania miodu w przemyśle.
Zachęcamy do wsparcia tej ciekawej inicjatywy i wypełnienia krótkiej ankiety.
Zarówno przez firmy stosujące miód w procesie produkcyjnym jak również biorące pod uwagę wprowadzenie go jako składnika wytwarzanych produktów.