Jak przystosować firmę spożywczą do działania w czasie epidemii?

Niezależnie od tego, w jakim stanie znajdzie się gospodarka w okresie epidemii warto pomyśleć o tworzeniu długoterminowej wizji dla swojej firmy. Zmiany na rynku nie muszą oznaczać, że musisz ograniczać się jedynie do reagowania na to, co się dzieje w otoczeniu biznesowym. Możesz strategicznie spojrzeć w przyszłość i wykorzystać trudną sytuację do zbudowania jeszcze silniejszego biznesu. Zobacz, w jakich kluczowych momentach Twoje działania może wspierać nowoczesna technologia informatyczna i optymalnie dobrane systemy ERP.

Przyjrzymy się niektórym trendom, które mogą wpłynąć na Twój biznes w najbliższym czasie.

1. Łańcuchy dostaw ulegną zmianie.

Nie chodzi tylko o znalezienie alternatywy dla obecnych źródeł dostaw. Firmy zdają sobie teraz sprawę, że pojedyncze łańcuchy dostaw są najbardziej narażone na zakłócenia. Coraz więcej podmiotów stawia na sieci dostaw: wielu dostawców, których utrzymanie może być nieco bardziej kosztowne, ale za to obarczone mniejszym ryzykiem. Coraz częściej też firmy szukają dostawców lokalnych i regionalnych.

Zaloguj się lub zarejestruj aby zobaczyć więcej treści

Treść dostępna dla zalogowanych użytkowników.

Załóż darmowe konto i korzystaj w wszystkim treści i możliwości na portalu!