Na co zwrócić uwagę przy wyborze systemu ERP dla przemysłu spożywczego?

System ERP pełni funkcję centralnego układu nerwowego w każdym przedsiębiorstwie. Postępująca cyfryzacja jeszcze bardziej podnosi rangę ERP.  Dlatego właśnie podejmując decyzję o implementacji systemu, decydenci z branży spożywczej i napojów muszą wziąć pod uwagę kilka kluczowych kwestii. Bazując na ponad 1200 wdrożeniach naszego systemu i rozmów z naszymi klientami wiemy, na co należy zwrócić szczególną uwagę.

1. Dopasowanie systemu pod kątem specyfiki branży

Jeżeli system jest dedykowany dla przemysłu spożywczego, to implementacja przebiegnie pomyślnie. Co do zasady, piekarnie i cukiernie mierzą się z innymi wyzwaniami niż mleczarnie, zakłady przetwórstwa mięsa różnią się od zakładów przetwórstwa owoców i warzyw, producenci wyrobów delikatesowych mają inne wymagania niż producenci dań gotowych. Wyspecjalizowane systemy ERP dla przemysłu spożywczego i napojów bazują na doświadczeniu innych przedsiębiorstw i na najlepszych praktykach. Decydenci mogą być więc pewni, że proces wdrożenia ERP zakończy się sukcesem. Co ważne, rozwiązanie ERP pozwoli także ulepszyć procesy w przedsiębiorstwie. Dobrym przykładem jest śledzenie pochodzenia. System ERP dedykowany dla branży spożywczej i napojów ma  wbudowane w standardzie funkcje śledzenia pochodzenia. Zachęcamy do obejrzenia krótkiego materiału wideo o tym, jak nasze rozwiązanie do śledzenia pochodzenia działa w firmie Wolf.   

Zaloguj się lub zarejestruj aby zobaczyć więcej treści

Treść dostępna dla zalogowanych użytkowników.

Załóż darmowe konto i korzystaj w wszystkim treści i możliwości na portalu!