Jak roboty wspierają produkcję wyrobów mięsnych

JBB Bałdyga to jeden z największych zakładów przetwórstwa mięsnego w kraju.

Wśród nowoczesnych maszyn wspierających produkcję w halach produkcyjnych, zlokalizowanych w Łysych i Dylewie, można znaleźć roboty japońskiej marki FANUC.

Polska firma rodzinna, działająca na Kurpiach od 1992 roku, może poszczycić się mianem jednego z najbardziej innowacyjnych i najbezpieczniejszych przedsiębiorstw w branży przetwórstwa mięsnego w Polsce. Sukces firmy nie byłby możliwy bez połączenia trzech kluczowych wartości: sprawdzonych receptur, profesjonalnego i zaangażowanego zespołu ludzi oraz nowych technologii.

Rozmowa z Panem Mariuszem Rynkiewiczem, dyrektorem technicznym w firmie JBB Bałdyga w Łysych

Jesteśmy na pakowni JBB. Nasz wzrok od razu przyciągają żółte roboty marki FANUC.

Mamy tu zintegrowanych 17 linii, na których odbywa się pakowanie automatyczne i półautomatyczne z wykorzystaniem robotów firmy FANUC. Linie pakowania są zintegrowane z zamykarką automatyczną, która wykorzystując sygnały cyfrowe od razu wie z jakim produktem ma do czynienia. Dzięki elektronicznej wymianie danych przezbraja się do konkretnego formatu.

Zaloguj się lub zarejestruj aby zobaczyć więcej treści

Treść dostępna dla zalogowanych użytkowników.

Załóż darmowe konto i korzystaj w wszystkim treści i możliwości na portalu!