Wyższy poziom mrożenia mięsa

Producenci mięsa i zakłady przetwórcze zdają sobie sprawę, że jesień jest najlepszym czasem na przygotowanie zapasów, które wylądują na talerzach konsumentów podczas wiosennych biesiad z grillem w roli głównej. Dzięki innowacyjnym pojemnikom Schoeller Allibert mrożenie produktów spożywczych jeszcze nigdy nie było tak proste i efektywne.

Branża pod specjalnym nadzorem

Przemysł spożywczy to specyficzna część rynku, obwarowana wieloma restrykcjami. Zdają sobie świetnie z nich sprawę osoby zarządzające przedsiębiorstwami produkującymi i przetwarzającymi żywność. Obowiązek utrzymania wyśrubowanych standardów tworzenia i przechowywania jedzenia w odpowiednich warunkach pociąga za sobą konieczność dobrego planowania i wielowątkowej analizy ryzyka. Przykładem sektora wymagającego takiego perspektywicznego spojrzenia jest branża mięsna. Jej reprezentanci już dziś zaopatrują swoje magazyny w kiełbasy, karkówki, boczki i inne wyroby, które będą królowały na majówkowych stołach. Mrożenie mięsa to standardowy proceder, znany od lat sposób na przedłużenie jego terminu przydatności do spożycia. Metoda ta jest stosowana praktycznie w każdym domu, w którym nie obowiązuje wegetariański jadłospis. Długoterminowe składowanie mięsa na skalę hurtową wymaga jednak odpowiednich narzędzi logistycznych. Wśród nich pierwsze skrzypce mogą odgrywać opakowania zwrotne z tworzyw sztucznych.

Zaloguj się lub zarejestruj aby zobaczyć więcej treści

Treść dostępna dla zalogowanych użytkowników.

Załóż darmowe konto i korzystaj w wszystkim treści i możliwości na portalu!