Dobre mięso – specjalistyczna konferencja naukowo techniczna branży mięsnej

Dokładnie za miesiąc, 26 maja 2022 we Wrocławiu odbędzie się wyjątkowe spotkanie pod nazwą „Dobre mięso”

Spotkanie powstało dzięki współpracy praktyków reprezentujących firmy produkcyjne z branży, autorytetów z zakresu analizy rynku, żywienia i hodowli zwierząt, zdrowia i diety oraz uczelni przyrodniczych i medycznych.

Podczas konferencji naukowo technicznej „Dobre mięso” planujemy poruszyć możliwie kompleksowo problematykę branży w oparciu o koncepcję „Od pola do stołu”.

Dodatkowym celem spotkania jest promocja polskich producentów, zdrowej, wysokiej jakości żywności oraz świadomości jakie są możliwości branży w tym zakresie.

Kogo zapraszamy?
– Osoby zajmujące się hodowlą i żywieniem zwierząt,
– producentów i przetwórców branży mięsnej,
– dostawców i poddostawców (surowców i półsurowców, technologii, maszyn, usług),
– dietetyków i lekarzy,
– restauratorów, sprzedawców, klientów końcowych,
– wszystkie osoby związane z tematyką i branżą.

Organizatorem jest platforma Food Industry Support
Wsparcia merytorycznego udzielają m.in Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu czy Dolnośląska Zielona Dolina Sp. z o.o.

Rejestracja udziału oraz agenda spotkania Zobacz TUTAJ

Zapraszamy!