Warning: Attempt to read property "permalink" on bool in /home/brandybrand/domains/foodindustry-support.pl/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/context/meta-tags-context.php on line 308

Pierwsze spotkanie branży mięsnej po odmrożeniu gospodarki

Na rynku funkcjonuje szereg rozwiązań i technologii mogących służyć optymalizacji oraz budowaniu przewagi konkurencyjnej przedsiębiorstwa produkcyjnego w branży spożywczej.

Kluczowe naszym zdaniem oprócz właściwej analiza własnych procesów są: wsparcie w lepszym zrozumieniu, potencjalnym wyborze i wdrożeniu narzędzi. Dodatkowo ciągle turbulentna sytuacja w branży i gospodarce powoduje, że minimalizowanie kosztów procesów produkcyjnych ma dużo większe znaczenie niż kiedykolwiek wcześniej.

Zapraszamy menedżerów obszarów produkcyjnych sektora przetwórstwa mięsnego, zainteresowanych poszerzeniem kompetencji z zakresu:

– trendów w produkcji żywności,
– systemów wspierających producentów,
– technologii umożliwiających budowanie przewagi konkurencyjnej przedsiębiorstwa,
– sposobów na minimalizowanie kosztów procesów produkcyjnych
do udziału w specjalistycznym, zamkniętym spotkaniu które odbędzie się 8 czerwca 2021 we Wrocławiu.

Pośród omawianych tematów znajdą się:

– Nowe kierunki w produkcji żywności oraz programy wspierające producentów.
– Analiza czynników ekonomicznych na rynku żywca i mięsa.
– Czynniki warunkujące wysoką wartość rzeźną bydła a jakość i walory kulinarne mięsa.
– Czy branża mięsna jest gotowa na rewolucję materiałową w technologii opakowań.
– Jak roboty wspierają produkcję wyrobów mięsnych.
– Rozwiązania zwiększające niezawodność linii produkcyjnych w przemyśle spożywczym.
– Planowanie i optymalizacja w zakładach mięsnych – produkcja, logistyka, automatyka.
– Druk 3D. Optymalizacja produkcji, szybszy serwis urządzeń, pomoc marketingowa. Oszczędność czasu, kosztów i zmniejszenie ryzyka przestojów na zakładach mięsnych.
– Wyzwania związane z myciem skomplikowanych wielopoziomowych linii produkcyjnych. Bezpieczeństwo i higiena w zakładach spożywczych.
– Wizyjne systemy kontrolne zapewniające jakość wyrobów i opakowań.
– Elastyczna produkcja bez przezbrojeń dzięki nowoczesnemu podejściu do systemów transportowych.

Wśród prelegentów zasłużeni dla branży eksperci o unikalnych kompetencjach:

– prof. Tadeusz Trziszka, Pełnomocnik Rektora ds. Programu “Zielona Dolina”, były Rektor Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
– prof. Artur Bartkowiak, Dyrektor Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie.
– prof. Anna Olszańska, Kierownik katedry Ekonomiki i Organizacji Gospodarki Żywnościowej Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu.

Specjaliści w zakresie nowoczesnych technologii wspierających procesy produkcyjne w branży produkcji wyrobów z mięsa:

– Mateusz Amroziński, FANUC Polska
– Dawid Smolarek, RAControls
– Arkadiusz Krzywiński, CSB-System Polska
– Tomasz Garniec, OMNI3D Sp. z o.o.
– Zbigniew Florczuk, Climbex Impel Group
– Paweł Szczuka, SICK Sensor Inteligence
– Adam Ziernik – Air Liquide
– Piotr Olech – Beckhoff Automation.

Agenda spotkania Food Industry Support – Branża mięsna TUTAJ

Spotkanie dedykowane wyłącznie dla menedżerów obszarów produkcyjnych w firmach branży przetwórstwa mięsnego. Organizator zastrzega sobie prawo do weryfikacji zgłoszeń.

Koszt uczestnictwa 290 zł netto
Obejmuje: udział w spotkaniu FIS branża mięsna, przerwy kawowe, lunch, materiały informacyjne.

Do zobaczenia we Wrocławiu!