Na rynku funkcjonuje szereg rozwiązań i technologii mogących służyć optymalizacji oraz budowaniu przewagi konkurencyjnej przedsiębiorstwa produkcyjnego w branży spożywczej.
Kluczowe naszym zdaniem oprócz właściwej analiza własnych procesów są: wsparcie w lepszym zrozumieniu, potencjalnym wyborze i wdrożeniu narzędzi. Dodatkowo ciągle turbulentna sytuacja w branży i gospodarce powoduje, że minimalizowanie kosztów procesów produkcyjnych ma dużo większe znaczenie niż kiedykolwiek wcześniej.
Zapraszamy menedżerów obszarów produkcyjnych sektora przetwórstwa mięsnego, zainteresowanych poszerzeniem kompetencji z zakresu:
– trendów w produkcji żywności,
– systemów wspierających producentów,
– technologii umożliwiających budowanie przewagi konkurencyjnej przedsiębiorstwa,
– sposobów na minimalizowanie kosztów procesów produkcyjnych
do udziału w specjalistycznym, zamkniętym spotkaniu które odbędzie się 8 czerwca 2021 we Wrocławiu.
Pośród omawianych tematów znajdą się:
– Nowe kierunki w produkcji żywności oraz programy wspierające producentów.
– Analiza czynników ekonomicznych na rynku żywca i mięsa.
– Czynniki warunkujące wysoką wartość rzeźną bydła a jakość i walory kulinarne mięsa.
– Czy branża mięsna jest gotowa na rewolucję materiałową w technologii opakowań.
– Jak roboty wspierają produkcję wyrobów mięsnych.
– Rozwiązania zwiększające niezawodność linii produkcyjnych w przemyśle spożywczym.
– Planowanie i optymalizacja w zakładach mięsnych – produkcja, logistyka, automatyka.
– Druk 3D. Optymalizacja produkcji, szybszy serwis urządzeń, pomoc marketingowa. Oszczędność czasu, kosztów i zmniejszenie ryzyka przestojów na zakładach mięsnych.
– Wyzwania związane z myciem skomplikowanych wielopoziomowych linii produkcyjnych. Bezpieczeństwo i higiena w zakładach spożywczych.
– Wizyjne systemy kontrolne zapewniające jakość wyrobów i opakowań.
– Elastyczna produkcja bez przezbrojeń dzięki nowoczesnemu podejściu do systemów transportowych.
Wśród prelegentów zasłużeni dla branży eksperci o unikalnych kompetencjach:
– prof. Tadeusz Trziszka, Pełnomocnik Rektora ds. Programu “Zielona Dolina”, były Rektor Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
– prof. Artur Bartkowiak, Dyrektor Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie.
– prof. Anna Olszańska, Kierownik katedry Ekonomiki i Organizacji Gospodarki Żywnościowej Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu.
Specjaliści w zakresie nowoczesnych technologii wspierających procesy produkcyjne w branży produkcji wyrobów z mięsa:
– Mateusz Amroziński, FANUC Polska
– Dawid Smolarek, RAControls
– Arkadiusz Krzywiński, CSB-System Polska
– Tomasz Garniec, OMNI3D Sp. z o.o.
– Zbigniew Florczuk, Climbex Impel Group
– Paweł Szczuka, SICK Sensor Inteligence
– Adam Ziernik – Air Liquide
– Piotr Olech – Beckhoff Automation.
Agenda spotkania Food Industry Support – Branża mięsna TUTAJ
Spotkanie dedykowane wyłącznie dla menedżerów obszarów produkcyjnych w firmach branży przetwórstwa mięsnego. Organizator zastrzega sobie prawo do weryfikacji zgłoszeń.
Koszt uczestnictwa 290 zł netto
Obejmuje: udział w spotkaniu FIS branża mięsna, przerwy kawowe, lunch, materiały informacyjne.
Do zobaczenia we Wrocławiu!