Warning: Attempt to read property "permalink" on bool in /home/brandybrand/domains/foodindustry-support.pl/public_html/wp-content/plugins/wordpress-seo/src/context/meta-tags-context.php on line 308

Spotkanie producentów branży mięsnej we Wrocławiu

Za nami pierwsza edycja specjalistycznego, spotkania dedykowanego dla menedżerów polskiego sektora przetwórstwa mięsnego.

Producenci branży spotkali się 8 czerwca we Wrocławiu. Wydarzenie udało się zorganizować w trybie stacjonarnym co dla wielu osób była bardzo miłą odmianą po długiej przerwie w spotkaniach face to face.

Spotkanie, prezentując główne założenia otworzył Maciej Ratajczak – dyrektor zarządzający platformy Food Industry Support.

W dalszej części pierwszego panelu występowali:
– Prof. Tadeusz Trziszka- Pełnomocnik Rektora ds. Programu “Zielona Dolina”, były Rektor Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
– Prof. Mirosław Miller – koordynator ds. programów badawczo-rozwojowych Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
– Prof. Anna Olszańska – Kierownik katedry Ekonomiki i Organizacji Gospodarki Żywnościowej Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu.
Prof. Artur Bartkowiak – Dyrektor Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych Zachodniopomorskiego Uniwersytetu Technologicznego w Szczecinie.

Kolejne panele poświęcone były technologiom i usługom wspierającym codzienną pracę firm produkcyjnych branży mięsnej.

Prezentowane tematy:
– Jak roboty wspierają produkcję wyrobów mięsnych w firmie JBB Bałdyga. Mateusz Amroziński – FANUC Polska.
– Rozwiązania zwiększające niezawodność linii produkcyjnych w przemyśle spożywczym. Dawid Smolarek – RAControls.
– Planowanie i optymalizacja w zakładach mięsnych – produkcja, logistyka, automatyka. – Arkadiusz Krzywiński – CSB-System Polska.
– Druk 3D – optymalizacja produkcji, szybszy serwis urządzeń, pomoc marketingowa. Oszczędność czasu, kosztów i zmniejszenie ryzyka przestojów na zakładach mięsnych. – Tomasz Garniec – OMNI3D.
– Wyzwania związane z myciem skomplikowanych wielopoziomowych linii produkcyjnych. Bezpieczeństwo i higiena w zakładach spożywczych. Zbigniew Florczuk – Climbex Grupa Impel.
– Elastyczna produkcja bez przezbrojeń dzięki nowoczesnemu podejściu do systemów transportowych. Piotr Olech – Beckhoff Automation.
– Jak procesy kriogeniczne mogą zwiększyć konkurencyjność firmy z branży mięsnej? Wykorzystanie gazów i aplikacji Air Liquide do zachowania jakości i świeżości produktów! Adam Ziernik – Air Liquide.
– Wizyjne systemy kontrolne zapewniające jakość wyrobów i opakowań. Paweł Szczuka – SICK.
– Zrobotyzowane maszyny pakujące w branży mięsnej. Artur Wojewoda – Yaskawa Polska.

Kluczowym założeniem spotkania była prezentacja trendów w produkcji żywności, programów wspierających producentów oraz technologii umożliwiających budowanie przewagi konkurencyjnej przedsiębiorstwa.

Wśród poruszanych zagadnień znalazły się też analizy ekonomiczne rynku mięsa czy sposoby na minimalizowanie kosztów procesów produkcyjnych.

Dodatkowo partnerzy technologiczni wydarzenia oferowali uczestnikom wsparcie w zakresie lepszego zrozumienia, wyboru, analizy opłacalności oraz wdrożenia nowoczesnych narzędzi oraz usług.

Specjalistyczne spotkanie, konferencja Food Industry Support branża mięsna jasna wersja horyzontalna

Większość wystąpień już wkrótce będzie dostępna na platformie Food Industry Support w postaci materiałów video. TUTAJ Prezentacje

Dziękujemy wszystkim uczestnikom oraz osobom i firmom które były zaangażowane w przygotowanie spotkania. Do zobaczenia jesienią podczas kolejnej edycji spotkania.